Formula 1 VPN-Suomi

Intro - mistä blogissa kysymys

InBody-kehonkoostumismittaus 7.12.13

10.12.2013, shapeofme

Lauantaina käväsin pelonsekaisintuntein kehonkoostumismittauksessa. Polte-salilla oli BodyCampin Ms. Fitness jengi mittauttamassa itteensä ja treenaamassa sekä posettelemassa. Sain luvan ujuttautua joukkoon. Tai en siis reenaamaan vaan että sain mittauttaa itteni ”jossain välissä”.

Ohjeissa puhutaan et about pari-kolme tuntii syömäti ja juomati ja 12h reenistä ni saadaan mahd. totuudenmukainen mittaustilaus. Lähin liikkeelle niin että aamupalasta oli semmonen tunti, ku aattelin että kuitenkin siinä menee oma aikansa ku toi iso kasa mimmejä siinä käy ja tottakai he eka ku heidän virallinen päivä oli. Mä olin ”outsider”. Mut kaskas oisin päässytkin vaikka samantien, oli pakko sanoa että ”ehei, täytyy ny se tunteroinen viä odottaa” eli persettä sohvalle ja jutustelemaan hetkeks.

Ms. Fitness jengissä on pari meiän Team Kalorilaskurin upeeta mimmiä. Oli mukava nähdä heitä ja vaihtaa muutama sananen! Mun kaa ”soluttautumaan” tuli myös toinen Pro tiimiläinen ja sen kaa jutusteltiin sitten enemmänkin. Hänkin otti mustaa valkosella. Itteasiassa jos kiinnostaa ni täällä on hänen pitämä blogi http://kurvitkuntoonnea.blogspot.fi/ .

Mutta siis InBodystä. Kävin samalla laitteella ni saadaan mahd. luotettava tulos. Syömingit about samat. Edellinen mittaus vajaa 2kk sitten eli aika tiuha väli. Alunperin piti mennä vasta tän kuun lopussa /ens kuun alussa, ennen mahdollista ”välidieettiä” (jos semmonen nyt tulee) ja kyselin kin Easywayltä aikoja. He tosin sanoivat ettei heillä oikein ole ennen helmikuuta joten ehdottivat tota lauantaita. Olin ekaks että jaiks ku on aikasin, mutta sit mietin että ei se kai siitä parane – ”välitavote”paino nyt ei tuu toteutumaan (62kg) mutta sille nyt ei mahda mitään. Kysyin viä valmentajan mielipidettä ja hän oli myös sitä mieltä että antaa mennä vaan, tammikuussa voi käydä sit uusiks jos siltä tuntuu. Joten keräsin rohkeuteni ja otin härkää sarvista.

Aamupaino, ennen aamupalaa oli 62,6kg. 600g siis välitavoitteesta. Tämä toki ei näy sitten lappusessa koska sillon on syöty ja joutu ja vaatteet päällä ja vaikka mitä vaikuttavia seikkoja. Tähän mennessä on syöty 2300kcal/pv.  About viikon tai jotain sinnepäin oli 2000kcal mut huomasin saman tien etten palaudu joten pikainen juttelu valkulle ja kalorit takasin. Ja taas jakso paina.

Tässa lappuset vierekkäin. Eka lokakuussa ja nyt toka lauantaina. Vähän noi on pieniä kuvia. Mutta avaan vähän, ihan kirjottamalla.

Mustaa valkosella kehonkoostumusmittauksesta. Vajaa 2kk väliä.

* Paino (ei tyhjän vatsan aamupaino) 66,1kg -> 63,6kg 🙂
* Lihasmassa 26,0kg -> 25,9kg 🙁
* Rasvamassa 19,5kg -> 16,7 kg 🙂
* Rasvaprosentti 29,5% -> 26,2% 🙂
* Vyötärö-lantiosuhde 0,87 -> 0,85 🙂

* Oikea käsi 2,49 -> 2,49 (yli normaalin)  🙂
* Vasen käsi: 2,51 -> 2,46 (yli normaalin) 🙂
* Keskivartalo 21,5 -> 21,1 (normaali) 🙂
* Oikea jalka 6,86 -> 6,91 (normaali) 🙂
* Vasen jalka 6,92 -> 6,92 (normaali) 🙂

Vaikka sekä kädet että keskivartalo on ottanut hienoista takapakkia (ellei sit mee mittavirheen piikkiin, on ni pieni ero) ni kokonaislihasmassa on aikalailla +-0 . Ja jalkojen ero on tasaantunut.

* Luumassa 2,65 -> 2,67
* Koomakulutus 1376kcal -> 1384kcal
* Tavoitepaino 60,5kg -> 61,0kg
* Fitness indeksi 77 -> 80

Paino tullu alas 2,5kg, rasvaprosentti samalla pienentynyt 3,3% kuitenkin lihasmassan pysyessä liki samassa. 0,1kg voi nyt olla vaikka mittavirhe, yritän olla tästä liikaa stressaamatta. Eli 2,8kg sitä ihteensä on kadonnut jonnekin tästä ruhosta, menettämättä lihaksia. Vois se olla huonomminkin :) .

SILTI täysin tyytyväinen en oo, tai itteasiassa en likikään. Koska vaikka lihaskatoa ei ole ollut, niin ei kyllä lihaskasvuakaan. Ja mä EN ole dieetillä, syön ku hevonen (ruoka on hyvää! Nään painajaisia dieetistä ) . Eli siihen oon aikastalailla pettynyt :( . Ja se tunne on vaa noussu päälimmäiseks tässä ku tota tulosta on pureksinut. Ei näin! Nyt alkaa lihatalkoot! … tai tarkemmin ottaen palautumistalkoot…. tästä lisää viä alempana.

Yritin perata että miks näin.
Reenit on ollu poikkeuksetta kovia ja tuloksia antavia. Ihan eri sväärissä ku esim. pari kuukautta sitten. Kiitos tästä kuuluu Pro tiimiin liittymiselle ja kiistatta ja ainoastaan valmentaja Markm Arnold Metsälälle. Aivan mahtava valmentaja! <3 🙂 Reenit kulkee! Koen että en juur tässä voi ”kiristää”.  Toki mä ite ne reenit oon vetänyt, mutta enpä ois tullut ees ajatelleeks semmosia ”kikkoja” mitä Markku on keksinyt ja laittanut tekemään. Mahtavaa!

Syömiset on ollut tosi nättejä ja niinkun pitääkin (Oon ollu kiltti tyttö, kalorit ja makrot aikalailla just eikä melkeen – ja herkkuja en oo syöny, ku ei oo ees tehny mieli. Perusruoka pitää tarpeeks hyvin nälän poissa). Joten siinäkään ei mätä. Tai toki on päiviä jollon nälkä ei lopu vaikka just ois syöny, mutta noin niinku yleensä perussafkalla ja ateriavälien pysyessä max. 4h ni ei pitäis kaameita haluja tulla.

Ainoo mikä jää jäljelle on palautuminen. Ja sen tiän että se on kortilla :( . En oo vaan tajunnut että se voi näinkin draamaattisesti jarruttaa mun kehitystä. Ärr! Tiänhän mä tän teoriassa, se käytöntöön vieminen on vaan yllättävän vaikeeta ku on paljon liikkuvia palasia ( = eri treenejä) . Eli tähän ny vaan on käytettävä aikaa ja ajatusta. Ja reenejä järkeistettävä että tota palautumisaikaa tulis tarpeeks. Säädän nyt ilmeisesti liikaa ”vähän kaikkea” . Less is more – pitäis ny olla ajatuksena. Et reenataan määrällisestä vähemmän mutta enemmän ajatuksella ja onnistuneita!

Eka fiilis oli että jes rasva tirissy ja lihaskset säily.- Mut sit valkku anto kunnon läksytyksen tosta palautumisesta ja siitä ettei lihasmassaa oo tullut vaikka sitä PITÄIS tulla. No tyytyväisyys karisi nopeesti ja vaihtu ekaks miettiliäisyyteen sit vitutukseen (itteeni siis), sit semmoseen ”masennuskuoppaan”, siitä viä syvempään miettiliäisyyteen ( pitkä sposti valkulle kehitysideoiden kanssa ) ja sitten tulee tää ”nyt perrrrrkele! ”-asenne. Eli nyt vaan ALETAAN palautumaan ja järkeistämään nää reenit. Ei vaihtoehtoi!

Eilen aloitin 2500kcal syömisen. Tuli käsky valmentajalta, siispä nostetaan kaloreita +200kcal. 50/50 p. ja hh. lisää koneeseen, rasva ennallaaan. Yes sir! o7. Lisää safkaa ja reenien järkeistämistä. ”Less is more”- sopis kai tähän ku nyrkki silmään.  Selvästikään yks treenivapaa viikkoon ei ole tarpeeksi. Eli nyt yritetään ainakin tuplata, mieluusti niin että ois kolme. Tai sitten joutuu venyttämään reenikierron yli viikkoon, mikä sinänsä ei pitäis olla mikään paha asia. Muistan valkunkin joskus sanoneen että voi olla 7-9 pv kierto ja se on ihan täysin ok.
Oon myös ajatellut että vois jaksottaa että joka toinen viikko ois ”basc kova bodypunttireeni”-viikko ja joka toinen punttireenit ois enemmän vapariliikkeitä ja niitä tukevia juttuja. Käytännössä vähemmän painoja ja enemmän oman kropan liikkeitä, räjähtävyyttä lisää jne. Täytyy tää ny viä valkulta varmistaa ja hakee ”aamen” mutta näin äkkiseltään mutustellen vois olla ihan toimivaa. Auttais ehkä olkapäitäkin palautumaan (niiden palautumisen hidastumisen on todella tuntenut) jos joka viikko ei tahkois sekä vaparia, voikkaa että kovaa salireeniä niille. Vähempikin ehkä riittäis…

Voisin kirjotella noista uusista reenikuvioista enemmän jahka se vähän itellenikin selviää. Täytyy keskustella sekä Anun että Markun kaa viä. Mutta tässä tämä perkaus InBodystä.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *